به گزارش پايگاه خبري تحليلي پيرغار، حسن هاني زاده کارشناس مسائل هسته اي و سياست خارجه کشورمان در گفتگو با شبکه اطلاع رساني راه دانا درباره روند مذاکرات ايران و 5+1 عنوان کرد: هرچه مذاکرات به تاريخ 10 تير نزديک تر مي شود، موضوع طرح برخي مسائل حاشيه اي از سوي آمريکا به خصوص کنگره اين کشور مورد توجه قرار مي گيرد. در طول هفته هاي اخير نيز عليرغم اينکه تيم مذاکره کننده ايراني و 5+1 براي تعيين پيش نويس توافق نامه جامع وارد بحث و مذاکره جدي شده اما آمريکايي ها نشان داده اند که نمي خواهند به يک توافق برد- برد با ايران برسند بلکه هدف نهايي آنها دست يابي به يک توافق برد – باخت است. به همين دليل اخيرا موضوع اشغال لانه جاسوسي و بحث پرداخت غرامت از سوي ايران به جاسوسان آمريکايي که رقم بسيار بالايي را نيز شامل مي شود را مطرح کرده اند.
وي در ادامه در خصوص عقب نشيني هايي که ايران در روند مذاکرات با غرب داشته است، خاطر نشان ساخت: اين اقدامات آمريکا نشان مي دهد که لابي صهيونيستي در کنگره آمريکا به شدت در حال فعاليت است تا بتواند قبل از دستيابي ايران و 5+1 به يک توافق جامع، باج خواهي بيشتري داشته و امتيازات بالاتري کسب کند. به همين دليل لابي صهيونيستي به دنبال خارج کردن پرونده هاي بايگاني افتاده و تلاش دارد تا با طرح اين پرونده ها، 5+1 را وادار کند تا از ايران امتياز دريافت کنند. با اين تفاسير تيم مذاکره کننده هسته اي ايران بايد هوشمندي به خرج داده و از خطوط قرمز تجاوزي نداشته باشد. از سوي ديگر نيز به اين تيم بايد فرصت داد تا در يک ماه باقي مانده تا تاريخ 10 تيرماه، به نگارش همه پاراگراف هاي توافق نامه ادامه دهند اما اگر آمريکايي ها بخواهند مسائلي فراتر از موضوع هسته اي را مطرح کنند، قطعا توافق نکردن بهتر از توافق بد است.
هاني زاده همچنين در پاسخ به اين سوال که آيا بدون توافق نمي توان کشور را اداره کرد، عنوان کرد: در طول ماه هاي اخير متاسفانه تبليغات انحرافي زيادي در خصوص مذاکرات صورت گرفته و در آن سرنوشت ملت ايران به موضوع توافق گره زده است. اين جريان سازي ها بدين صورت است که در صورت توافق با 5+1 همه مشکلات کشور حل مي شود و يا اگر به توافق جامع نرسيم ممکن است اوضاع مردم بدتر شود. اين در حالي است که حفظ عزت و امنيت ملت ايران بسيار مهم تر از هر توافقي خواهد بود.
اين کارشناس مسائل بين المللي کشورمان با بيان اينکه مراکز نظامي جزو خطوط قرمز مذاکرات است، عنوان کرد: آنچه که رهبر معظم انقلاب به عنوان خطوط قرمز ترسيم کرده اند نبايد زير پا گذاشته شود. اگر بنا باشد طرف غربي فراتر از تاسيسات هسته اي بازديدي را انجام دهند، قطعا ايران با سرنوشت ليبي و عراق در گذشته مواجه خواهد شد. تجربه ملت ايران تجربه گران سنگي است و به خوبي از بازي هاي آمريکا و غرب بر عليه کشورهاي مسلمان آگاهي دارد. بنابراين آنها هيچگاه به هدف خود که همان تضعيف سيستم دفاعي ايران است، دست نخواهند يافت. خودشان هم به خوبي مي دانند که ايران قصد استفاده از انرژي هسته اي براي اهداف نظامي ندارد، بنابراين تيم مذاکره کننده ايران بايد بداند اگر غربي ها بخواهند به بازرسي هاي نامحدود خود دست يابند، عزت و کرامت ملت ايران مخدوش خواهد شد.
هاني زاده در بخش پاياني اظهارات خود به ويژگي هاي يک توافق خوب اشاره کرد و گفت: بهترين شاخصه و مولفه براي توافق خوب را مقام معظم رهبري در سخنراني هاي خود اشاره کرده اند. بر اين اساس در يک توافق خوب، بازرسي مي بايست محدود به تاسيسات هسته اي آن هم توسط بازرسان آژانس و با شرايطي که ايران براي آنها تعيين مي کند، باشد. اين بازرسان نبايد وابستگي به رژيم صهيونيستي داشته باشند و به هيچ عنوان بازرسي از مراکز نظامي قابل قبول نيست. آزادسازي اموال بلوکه شده ايران و رفع تحريم ها نيز بايد بلافاصله پس از انجام توافق صورت گيرد. اين مواردي است که به اختصار مي توان براي يک توافق خوب آنها را در نظر داشت. در غير اينصورت در صورتي که غرب بخواهد هر يک از اين موارد را زير پا بگذارد بايد بدانيم که توافق نکردن بهتر از توافق بد است.